Veelgestelde vragen

Wanneer benaderen jullie mijn referenten?
Dit is afhankelijk van de vacature. Wanneer wij je referenties willen benaderen, zullen we hiervoor altijd eerst jouw toestemming vragen, dat zijn we verplicht.

Kan het zijn dat ik voor een functie moet verhuizen omdat jullie filialen in heel Nederland hebben?
De kans is zeer klein, maar wanneer dit gevraagd wordt, bepaal jij als medewerker of je hiermee akkoord gaat of niet. Wanneer je bereid bent te verhuizen ontvang je een verhuisvergoeding. Hoe faciliteren jullie reizen tussen de vestigingen en eventuele overnachtingen? Je kunt kilometers declareren; 28 cent per kilometer, waarvan 19 cent netto en 9 cent bruto. Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je gebruik maken van een NS-Businesscard van G4S. Hotelovernachtingen die werkgerelateerd zijn worden door G4S vergoed.

Moet ik de Nederlandse nationaliteit bezitten/ Kan ik vanuit het buitenland solliciteren?
Nee, je mag een buitenlandse nationaliteit hebben. Voor de meeste functies moet je een goede beheersing van de Nederlandse taal hebben, zowel mondeling als schriftelijk.

Ik heb een paar dagen geleden op werkenbijg4s.nl een leuke vacature gezien, maar die staat nu niet meer tussen de vacatures
Dan is de vacature helaas niet meer vacant en heeft het geen zin meer om erop te reageren.

Ik heb een vacature gezien, maar nu kan ik hem niet meer vinden terwijl de sluitingsdatum nog niet voorbij is
De vacature is dan hoogstwaarschijnlijk vroegtijdig gesloten in verband met interne wijzigingen of een hoge respons.

Ik hoor niets over mijn sollicitatie. Wat moet ik doen?
Na de sluitingstermijn beantwoorden wij de sollicitanten binnen een paar dagen. Wanneer er geen sluitingstermijn is aangegeven, kun je een antwoord binnen een paar dagen na je sollicitatie verwachten. Uiteraard kun je altijd bellen, mailen, chatten, of via de sociale media contact zoeken met de betrokken recruiter.

Waar kan ik terecht met vragen?
Je kunt altijd bellen, mailen, chatten of via de sociale media contact zoeken met een van de recruiters.

Bewaren jullie mijn gegevens?
Ja, jouw gegevens worden een jaar bewaard na het laatste contact. Bij je sollicitatie geef je hier je akkoord voor. Als je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven bij een van de recruiters.

Hoe weet ik waarom ik ben afgewezen?
Wanneer je niet uitgenodigd bent voor een gesprek ontvang je een email met toelichting. Als je op gesprek bent geweest, dan krijg je een telefonische toelichting.

Waarom staat de vacature al zo lang online?
Als een vacature al langere tijd online staat, dan zoeken we meestal meerdere kandidaten met hetzelfde profiel.

Ik heb geen ontvangstbevestiging gekregen. Wat nu?
Wanneer je via de website solliciteert, ontvang je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging. Als je deze niet ontvangt, is er iets misgegaan. Je kunt dan het beste even contact opnemen met een van de recruiters.

Ik werk bij een werving- en selectie/detacherings/uitzendbureau en heb de ideale kandidaat voor jullie. Wat moet ik doen?
G4S schakelt voor de invulling van vaste functies sporadisch bureaus in waar al nauwe contacten mee zijn. Het heeft dan ook geen zin om contact op te nemen over een eventuele nieuwe samenwerking.

Mag ik jullie bellen om meer informatie te krijgen over een vacature?
Je mag altijd bellen, mailen, chatten, of via de sociale media contact zoeken met de recruiter die bij de vacature staat.

Ik heb een profiel van een kandidaat die perfect past in jullie plaatje. Mag ik dit aan jullie voorleggen?
Wij nemen geen vrijblijvend voorgelegde cv’s aan van bureau’s. Kandidaten die voorgedragen worden op persoonlijke titel uit het eigen netwerk ontvangen wij graag.

Kan ik mijn cv ook per mail sturen?
Wij geven er de voorkeur aan dat je solliciteert op de vacatures via onze site werkenbijg4s.nl.

Kom ik als sollicitant in aanmerking voor reiskostenvergoeding?
Afhankelijk van de reisafstand is dit mogelijk.

Kan ik ook solliciteren als ik niet aan de eisen voldoe?
We adviseren je dan om niet te reageren op die vacature. Twijfel je alsnog? Neem dan contact op met de recruiter die vermeld staat in de vacature om te informeren naar je geschiktheid.

Kan ik opleidingen/cursussen volgen?
Wij stimuleren medewerkers om te blijven leren en ontwikkelen, in je vak en als persoon. Samen stellen we een Persoonlijk Ontwikkelings Plan met bijbehorende acties op zoals werkafspraken en opleidingen. Zo bekijken we doorlopend jouw kansen en mogelijkheden.

Wat voor mensen werken er bij G4S?
We hebben veel verschillende collega’s. Wat we gemeen hebben is onze motivatie, doorzettingsvermogen, passie en drive. Ondernemend en oplossingsgericht.

Heb je nog een andere vraag?
Stuur een mail naar recruitment@nl.g4s.com en je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie.