Sollicitatieprocedure

Wanneer je bij G4S in de sollicitatieprocedure belandt, gaan we natuurlijk ons uiterste best doen om een volledig beeld van je te krijgen. Naast een telefonische intake en een grondig selectiegesprek, kan je procedure een assessment bevatten. Het volledige assessment bestaat uit twee onderdelen, namelijk een persoonlijkheidstest en een cognitieve test. Onze assessments worden uitgevoerd in samenwerking met PiCompany. Op de website van PiCompany kun je assessments oefenen.

Bij een sollicitatie is een goede voorbereiding natuurlijk het halve werk. Zorg dat je er netjes uitziet en dat je op tijd bent. Denk alvast eens na over de vragen die je kunt verwachten. En vergeet niet dat het ook jouw sollicitatiegesprek is! Onze recruiters beantwoorden graag de vragen die je nog hebt.

Sollicitatieprocedure Corporate

Stap 1 Solliciteren

Bij G4S kun je solliciteren via onze website ‘www.werkenbijg4s.nl’ naar de vacature waar jouw interesse in ligt. Hierbij is het belangrijk om je CV en motivatiebrief op te sturen.

Stap 2 Beoordeling met de testen

Na de sollicitatie word jouw sollicitatie en motivatiebrief door onze Recruiters beoordeeld. Een onderdeel van de selectieprocedure is dat je twee testen dient in te vullen. Nadat de testen zijn beoordeeld krijg je een terugkoppeling.

Stap 3 Het eerste gesprek

Wanneer je aan de eisen hebt voldaan, wordt je uitgenodigd voor een eerste gesprek. Het gesprek is een klikgesprek met de leidinggevende en er zal ingezoomd worden op jouw persoonlijkheid en motivatie.

Stap 4 Screening

Wanneer het gesprek goed is verlopen, word je gescreend. Hierbij dien je een screeningsformulier in te vullen. De screening kan maximaal 4 weken duren. Er vindt een huisbezoek plaats tijdens de screening, uiteraard wordt er van tevoren in overleg afgesproken wanneer dit plaats gaat vinden. Je gaat in gesprek met de medewerker van G4S over jouw thuissituatie en veiligheid. Nadat de screening goed is verlopen, ontvang je een arbeidsovereenkomst. 

Sollicitatietips nodig? Lees dan snel de blogs van onze Career Center collega's.