Joyce Dekkers

De overstap van... Joyce Dekkers

Joyce Dekkers wil stappen maken en dat laat ze weten. ‘Als er een kans voorbij komt, heb ik in ieder geval de juiste papieren.’

Joyce Dekkers (36) was objecbeveiliger, maar is nu BOA. We leggen haar vier stellingen voor.

Stelling 1: Mijn nieuwe functie is veel leuker

“Het is anders. Ik kom van een heel leuk object, maar wilde graag stappen maken. Ik heb m’n BOA-papieren gehaald en werk nu als parkeercontroleur. Ik vind het heel leuk. Ik had verwacht met meer agressie te maken te krijgen, maar dat is niet het geval. Je bepaalt zelf hoe je te werk gaat, je raakt met mensen in gesprek en bent ook een vraagbaak.”

Stelling 2: Mijn nieuwe functie verbreedt mijn blik

“Ja, je ziet veel meer. Eerst zat ik op één object, werkte ik binnen en grotendeels alleen. Nu heb ik uiteenlopende werkzaamheden, ik loop vier dagen buiten, spreek meer mensen en werk samen met collega’s. Ik leer een hoop van hoe collega’s werken. Ik zie hoe mensen op hen reageren. Hoe rustiger en netter je blijft, hoe meer je ermee bereikt.”

Stelling 3: Ik ben een betere BOA door mijn ervaringen als objectbeveiliger

“Met mensen omgaan heb ik vooral geleerd door wat ik in mijn privé-leven meemaak en gewoon doordat ik ouder word.”

Stelling 4: Als ik een stap wil maken binnen G4S, wacht ik tot mijn kans voorbij komt

“Ja en nee. Ik geef zelf aan dat ik een studie wil doen, want ik wil me ontwikkelen. Ik hoefde niet weg van het object waar ik zat, daar had ik over twintig jaar nog kunnen zitten. Samen met mijn unitmanager kwam ik begin vorig jaar uit op de opleiding voor BOA. Toen ik mijn papieren had, hing ik niet constant bij kantoor aan de lijn of er een vacature was. Mijn unitmanager belde dat er in de gemeente Gorinchem plaats was voor een fiscaal controleur. Nu heb ik de papieren in huis voor de opleiding Beveiliger 3, waarmee je leidinggevende kunt worden. Dat zou ik nu nog niet willen, maar als de kans voorbij komt, heb ik in ieder geval de papieren. Je wordt er nooit dommer van.”

Welke stappen heeft Joyce gezet?

  1. In een functioneringsgesprek met haar unitmanager gaf Joyce aan dat ze een studie wilde doen.
  2. Samen hebben ze bekeken wat Joyce wil en kan. Het werd een BOA-opleiding.
  3. Na afronding van de opleiding belde haar unitmanager over een vacature voor fiscaal (parkeer)controleur.
  4. Joyce ging op gesprek en werd aangenomen.

Wil je een collega van Joyce Dekkers worden? Bekijk onze Public Security vacatures.