In het kader van Diversity day (4 oktober jl.) is onze collega Remco geïnterviewd. Remco is 44 jaar en woont in Den Haag. In 2000 is hij in zijn eerste baan als beveiliger begonnen; het was in deze tijd dat hij een grote liefde heeft ontwikkeld voor het vak. In 2006 heeft hij de stap gemaakt naar het beveiligen van verschillende objecten voor G4S. Op dit moment is hij een vaste, maar vooral een gewaardeerde, kracht in de beveiliging bij Politie eenheid Den Haag.

Waar komt de liefde voor het beveiligingsvak vandaan?

“De afwisseling tussen werkzaamheden en flexibele werktijden zijn erg leuk. Het is absoluut geen saaie negen tot vijf baan! Verder is dienstverlening erg belangrijk geworden binnen het vak, vroeger bestond je taak als beveiliger alleen uit het beveiligen van een object. Tegenwoordig heb je leuke gesprekken met bezoekers, waarbij het veiligheidsaspect altijd op nummer één staat! Al met al zijn mijn werkzaamheden divers, maar wel allemaal gericht op de mens.”

Waarom vind jij teamwork en integriteit in jouw team belangrijk?

“Ik werk met meerdere collega's, hierdoor is teamwork erg belangrijk. Je weet wat je van elkaar kan verwachten, en dit is hoe je het vertrouwen in elkaar krijgt. Wanneer iemand (bijvoorbeeld een nieuwe collega) een fout maakt, dan zal ik hem nooit aanspreken in het bijzijn van het team of, als iedereen ervan kan leren, het op een nette manier bespreekbaar maken zonder dat het persoonlijk wordt. Door samen dingen op te lossen, iedereen van zijn fouten te laten leren en een ieder in zijn waarde te laten, kunnen wij ons werk goed uitvoeren. Integriteit is ook essentieel, door eerlijk te zijn tegenover iedere collega voelt een collega zich ook welkom en zal eerder vragen durven stellen. Natuurlijk zal ik, als iemand hulp nodig heeft, diegene altijd helpen. Het is gewoon belangrijk dat wij klaar staan voor elkaar en gezamenlijk het object beveiligen.”

Hoe belangrijk vind je diversiteit op de werkvloer?

“Ik vind diversiteit juist erg voordelig en belangrijk, we kunnen namelijk altijd van elkaar leren! Bij ons lopen er mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en geaardheden rond, dit maakt onze werkvloer erg divers. Iedereen moet simpelweg met respect behandeld worden, ongeacht in welke bui zij zijn, hoe zij er uit zien of wat voor oriëntatie zij hebben. Daarnaast wil men nog wel eens vergeten dat de beveiliging niet meer per definitie een mannenwereld is, en dat het oude ‘stigma’ zo langzamerhand vervaagd.”

“Dit geldt niet alleen voor collega’s, maar ook voor de bezoekers. Veel toeristen bezoeken onze locatie en zij beheersen niet allemaal de Nederlandse taal. Om hen toch fatsoenlijk te woord te kunnen staan, zoeken wij iemand binnen onze locatie die hen kan aanspreken in hun eigen taal. Wanneer dit niet lukt, schakelen we pas over naar Engels. Door de diversiteit in ons team kunnen we mensen sneller helpen.”