Beveiliger van Schiphol neemt een prijs in ontvangst samen met collega's.
Raoul is 46 jaar en woont in Almere. In 2015 is Raoul in dienst getreden bij G4S. Sinds 2019 is hij werkzaam als beveiliger van G4S op het hoofdkantoor van de European Medicines Agency (EMA).

Waar bestaan jouw werkzaamheden uit?

“Als beveiliger zorg ik, samen met mijn collega´s, ervoor dat de medewerkers van de EMA veilig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Iedereen die hier het pand binnenkomt, wordt gescreend. Als we merken dat iemand zonder reden in het gebouw aanwezig is, verzoeken wij die persoon het pand te verlaten. Daarnaast treden wij op wanneer er protesten zijn tegen medicijnen. Wij zorgen er dan voor dat zij op zo’n veilig mogelijke afstand blijven. We staan er, zodat de medewerkers in het pand rustig hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.”

Waarom wilde je graag gaan werken in de beveiliging van G4S voor EMA?

”Ik was op zoek naar meer diepgang in mijn werkzaamheden. EMA sprak mij aan vanwege hun belangrijke bijdrage in de zorg en de internationale omgeving waar zij werkzaam in zijn. Hun maatschappelijke functie in de zorg is het keuren van medicijnen voor mens en dier. EMA is eigenlijk een Europese waakhond die alle medicijnen keurt om te bepalen of ze de markt op mogen. Voor mij voelt het als dat ik mijn steentje bijdraag aan mensen die zorg hard nodig hebben.”

Waar komt jouw affiniteit met de zorg vandaan?

“Iedereen is wel eens voor zorg in aanmerking gekomen of zal ooit zorg nodig hebben in het leven. Ik mag afkloppen dat ik gezond ben en mij gezond voel, maar in je omgeving, zoals je familie en vrienden, hebben mensen wel zorg nodig. Een voorbeeld hiervan is dat twee jaar geleden de corona pandemie onverwacht op kwam. Op zulke momenten realiseer je hoe belangrijk het is dat er organisaties zijn, zoals de EMA. Naast dat zij medicijnen keuren, delen zij informatie over medicijnen via hun website en/of persconferenties. EMA geeft een beter beeld over de ontwikkeling binnen de zorg en medicatie. Ik zeg daarom met trots dat ik betrokken ben als beveiliger.”

Waarom vind je het leuk om in een internationale omgeving te werken?

“De internationale omgeving maakt het zo leuk, omdat bezoekers, medewerkers en collega´s verschillende culturen en omgangsvormen hebben. Daarnaast ontmoet je elke dag nieuwe mensen! Onder collega´s praten we Nederlands, maar de voertaal van EMA is Engels. Het is daarom belangrijk dat je verstaanbaar in het Engels bent. Als wij bijvoorbeeld de telefoon opnemen, groeten wij in het Engels. Ons gezellige team is daarnaast erg divers. Het team bestaat uit collega´s met verschillende leeftijden en culturen. We zorgen ervoor dat elke beveiliger samen kan lunchen met een collega. Op deze manier creëren we een moment op de dag dat je met elkaar gezellig kan kletsen.”

Wat zijn unieke eigenschappen van het object?

“Het kantoor is splinternieuw en is gevestigd op de Zuidas. Het kantoor is erg hoog en beschikt over een restaurant, bar en de hoogste/langste groene muur van Europa. Dit is een muur die tientallen verdiepingen hoog is en geheel bedekt is met verschillende planten. Daarnaast houd ik erg van eten. Er is een fantastische keuken die rekening houdt met feestdagen en activiteiten van verschillende culturen. Het eten verschilt dus elke dag! Denk bijvoorbeeld aan dagen met traditioneel Italiaans, Indisch of Nederlands eten. Je leert dus niet alleen van elkaars culturen door gesprekken, maar ook door elkaar eetgewoontes. Werken als beveiliger van G4S bij EMA geeft je het gevoel dat we allemaal samen komen in een veilige en professionele omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn!”