G4S Nederland heeft maar liefst drie keer de eerste plaats behaald in de categorie "Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening" voor Goed Werkgeverschap, Excellente Uitvoering en Duurzaam Ondernemerschap bij de MT500 van 2023.

Als een van 's werelds grootste beveiligingsbedrijven streven we er bij G4S ook in Nederland naar om de favoriete werkgever te zijn. Daarom hebben we aanzienlijke inspanningen geleverd op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

"We zijn een paar jaar geleden bewust begonnen met dit initiatief", verklaarde directeur Vinz van Es. "En het begint zijn vruchten af te werpen. We worden geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt en een wereld die onze hulp goed kan gebruiken. Door onze focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) - dat wil zeggen: het welzijn van mensen, de samenleving en het milieu - zijn we een bedrijf geworden dat positieve impact heeft op onze omgeving, betere prestaties levert en een aantrekkelijke werkgever is. We slaan drie vliegen in één klap."

Om ervoor te zorgen dat MVO breed wordt gedragen binnen onze organisatie, hebben we projectgroepen opgezet waarin elke medewerker kan deelnemen. Samen stellen we doelstellingen en acties vast waaraan we ons willen verbinden. Bij G4S bieden we bijvoorbeeld kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werken we samen met 'Eén uur voor de toekomst', een sociaal platform dat wordt geleid door jongeren. Daarnaast zijn we in gesprek met klanten om de CO2-uitstoot van woon-werkverkeer te compenseren. Er zijn tal van mogelijkheden. Bovendien hanteren we een jaarlijkse cyclus, zodat MVO altijd actueel blijft en verankerd raakt in ons bedrijf. En dat is inmiddels ook gebeurd."

We willen iedereen bedanken voor hun fantastische inzet, elke dag weer, om dit indrukwekkende resultaat te behalen!